FAQ - Laminat

1. Stalno se pojavljuju tragovi posle pranja podnog laminata. Kako mogu to da izbegnem?

Tragovi se često pojavljuju pri korišćenju neadekvatnih materijala za brisanje. Na primer krpe od mikrovlakana su često previše natopljene dok se koriste, što ostavlja tragove na osušenom podu. Ponekad pomaže ukoliko promenite vrstu krpe za brisanje, npr. koristite pamučnu. Takođe preporučujemo brisanje u smeru u kom je laminat slagan pri postavljanju. Tragovi mogu biti prouzrokovani prevelikom količinom sredstva za čišćenje. Da biste izbegli neželjene tragove posle sušenja, pridržavajte se uputstva za doziranje proizvoda.

2. Može li se emsal Laminat koristiti nerazređen?

Ne, nije moguće. Veoma je važno da emsal sredstvo za čišćenje podova koristite rastvoreno u vodi. Pravilna upotreba vode sa dodatim emsal sredstvom ima impregnirajuće i zaštitne efekte na spojeve i ivice. Krpa za brisanje sme biti samo blago nakvašena.

3. Želim da moj laminat sija. Šta je potrebno da uradim?

Izbegavajte korišćenje premaza za sjaj na laminatnim podovima. Svaki naneseni premaz moraće posle nekog vremena da se odstrani temeljnim čišćenjem. Nažalost, takvo temeljno čišćenje oštećuje laminatne podove.
Za redovnu negu i čišćenje, preporučujemo upotrebu sredstva emsal Laminat.

4. Može li se sredstvo emsal Parket koristiti na laminatnim podovima?

Ne, zato što je to smesa koja sadrži i vosak. Vosak nije koristan na laminatnim podovima, a može formirati tanak masni film na površini laminata. Najbolja metoda je koristiti po mogućstvu od samog početka emsal Laminat rastvoren u vodi i nanositi ga dobro oceđenom krpom.

Odabiru proizvoda

Koji je proizvod najbolji za moje potrebe
PodaNameštaja

Koja vrsta nege je pogodna za koji tip poda?

Gde emsal proizvodi mogu još pomoći. Saznajte više...

Šta bi moglo da pomogne?